28 Nisan 2011 Perşembe

İnternet tarayıcısı nedir? Ne işe yarar?

İnternet tarayıcısı nedir?

İnternette yer alan belgelerin yazıldığı bilgisayar dilini deşifre edip; sizin bu belgeleri monitörünüzde yazılar, resimler ve benzeri belgeler olarak görmenizi sağlayan aracı programlardır.İnternet tarayıcılarının başlıca ikisi Mozilla Firefox ve Internet Explorer'dır.

KAYNAK: http://www.bilgisayardefteri.com/iik_tarayici.php

Ne işe yarar?

Bu tarayıcılar sayesinde internette dolaşabilir, arkadaşlarımıza ulaşabilir, haber takip edebilir, alışveriş yapabilir, yemek siparişi verebilir hatta kız arkadaşımız için çiçek bile sipariş edebiliriz. Yapabileceğimizin sınırları geliştiricilerin ulaştıkları son noktadır. Web geliştiricilerin ziyaretçi çekmek için kullandıkları sistemler de bize tarayıcılar yolu ile ulaşır.

KAYNAK: http://www.tiport.com/internet-tarayicilari-583.html

Popüler tarayıcılar hangileridir? Ve Öne çıkan özellikleri nelerdir?


6 farklı popüler ve gelişmiş internet tarayıcısı, dünyadaki internet kullanıcılarının büyük bir çoğunluğuna hizmet ediyor.

1. Internet Explorer: Dünyada büyük bir çoğunluğun kullanıdığı internet tarayıcısıdır.. En fazla hata bulunan ve bu hataları geniş vadede onararak yenilenen tarayıcı olması ile de profesyonel internet kullanıcılarına göre çok da güvenli değildir. Eklentiler ile kişiselleştirilemez, hantal ve çok da kullanışlı değildir.

2. Safari: Apple kullanıcılarının bilgisayarında varsayılan olarak gelen bu internet tarayıcısı en hızlı tarayıcılardan birisi olarak kabul edilir ve Acid 2 testinden de her zaman başarılı sonuçlar alır. Bu tarayıcı artık Windows kullanıcıları için de iyi bir alternatif. Ancak çok da kişiselleştirilmeye müsait değildir.

3. Opera: Tıpkı Safari gibi sadık bir kullanıcı kitlesine sahip olan Opera kullanıcıları tarafından güvenli, hızlı, gelişmiş özellikli ve yenilikçi olduğu için tercih ediliyor. E-posta kontrol özelliği, BitTorrent özelliği,Dosya indirme özelliği, Ses komutları ile yönetebilme özelliği gibi özellikleri vardır.

4. Flock: Çok bilinmeyen bu tarayıcı ile sosyal ağ hesaplarınıza ulaşabilir ve favori sitelerinizi çok kolay bir şekilde yönetebilirsiniz. Mozilla motoru kullanan bu yazılımın amacı web 2.0′ı bilgisayarınıza tek ekranda getirmek. Eklenti desteğini de barındıran Flock’un henüz çok fazla eklentisi mevcut değil ancak eklenti desteği de artınca adından sıkça söz ettirebilir
.
5. Google Chrome: Google’ın süpriz yaparak sunduğu internet tarayıcısı mevcut tarayıcılardan çok farklı bir şekilde çalışıyor. Ve oldukça da hızlı. JavaScript motoru kullanan Google Chrome gelecek internet yapılarının temelini atmaya hazırlanıyor.

6. Mozilla Firefox: Microsoft Internet Explorer’ın son dönemdeki en büyük rakibi… Mozilla ve Microsoft’un tarayıcı pastasından pay kapma savaşı. Gizli kaynak kodları ile açık kaynak kodları arasında içten içe süren bir çarpışma. Firefox hiç kuşkusuz en popüler internet tarayıcılarından ikincisi. Ve gittikçe de güçleniyor. Yenilikleri takip eden yapısı, güncellemeleri, yenilikleri ve geliştirilebilirliği sayesinde Firefox’u kullananlar bir daha başka bir tarayıcı kullanmak istemiyor.

KAYNAK http://www.tiport.com/internet-tarayicilari-583.html


Tarayıcılar üstündeki düğmelerin görevleri nelerdir?










SADIK ARIKAN
Türkçe Öğretmenliği Bölümü
NO:09119007
2/A

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder